Ada Đentile (Italija) diplomirala je na klavirskom odseku i na odseku za kompoziciju Konzervatorijuma Santa Čečilija. Istovremeno je pohađala master klas iz kompozicije kod Gofreda Petrasija (Gofredo Petrassi) na Nacionalnoj akademiji Santa Čečilija. Njena dela su izvođena u prestižnim dvoranama kao što su: Centar Pompidu u Parizu, Karnegi hol i Linkoln centar u Njujorku, Kraljevski teatar u Madridu, Koncerthebau u Amsterdamu, Mocarteum u Salcburgu, Akademija Sibelijus u Helsinkiju, Koncertna dvorana Rahmanjinov u Moskvi, Sajong centar u Seulu, Gartner plac teatar u Monaku, Akademija izvođačkih umetnosti u Hong Kongu, Institut umetnosti u Čikagu itd. Njena dela su objavljivana kod izdavačkih kuća Ricordi i Raitrade, a mnoga su objavljena na CD izdanjima italijanskih firmi Ricordi, EDT, Stradivarius, kod švajcarske kuće Tirreno i Unmus-a iz Kanade.

Bila je savetnik Venecijanskog bijenala (od ’93 do ’97) i umetnički direktor opere V. Baso u Askoli Pičeno (1996/1997). Trenutno je predsednik rimske sekcije AGIMUS-a i, od 1978, umetnički direktor Festivala savremene muzike Nuovi Spazi Musicali (Novi muzički prostori) u Rimu. Izabrana je za počasnog člana udruženja Amici dell’Accademia S. Cecilia (Prijatelji Akademije Santa Čečilija) i za člana SIAE.

Notti di Gatto (Mačkine noći)
Delo (na tekst Franzine Ankone/Franzina Ancona) napisano je 2008, i mišljeno za pevačicu-glumicu koja može da izvodi pantomimu. To je priča o zaljubljenoj mački koja sanjari na mesečini. Svetska premijera bila je u Lincu (Austrija) maja 2009, u okviru Festivala 4020.