Dragana S. Jovanović (1963, Srbija) kompozitor i docent Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na katedri za muzičku teoriju.
Osnovne i magistarske studije završila u Beogradu, FMU, odsek kompozicije, klasa prof. Srđana Hofmana i prof. Milana Mihajlovića. Piše muziku različitih žanrova. Njena dela se izvode u zemlji i inostranstvu. Trenutno je na doktorskim studijama kompozicije na FMU u klasi prof. Srđana Hofmana.

Sounds of Mama Duna (Zvuci mama Dune) je interkulturalni projekat, nastao na inicijativu nemačke glumice i producenta Suzane Majer (Susanne Maier).

Dunav postaje Duna (žena), vodena pra-majka – od koje smo potekli, kojoj pripadamo, od koje zavisimo. Mama Duna se manifestuje kroz različite glasove i šumove izvođača – diše: rađa novi život; šapuće, govori i vrišti; peva i vodi u novi život čak i nakon sopstvenog završetka. Na svom putu upija i sublimira kulturne i umetničke uticaje zemalja kroz koje protiče.

Tekst čine izabrane rečenice nemačkog publiciste Gregora Mirve (Gregor Mirwa) i reči na izmišljenom „dunavskom“ jeziku (D. Jovanović), koji kombinuje značenje i sličnost pojedinih reči podunavskih jezika.

Ansambl čine: mešoviti hor, ansambl Secondhanders (saksofon, harmonika, harfa, viola, violončelo, kontrabas, udaraljke), beat boxer, solo etno-pevačica (alt), zvuk „bućke“ – naprava koju ribari koriste za lov na somove, snimljeni zvuci u vidu semplova.

Kompozicija je izvedena u Ulmu (Nemačka) 2010. i u Budimpešti juna 2011. Godine.