Aleksandar Sedlar Bogoev (1982, Srbija) diplomirao je na Odseku za kompoziciju i orkestraciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu 2006. godine u klasi profesora Vlastimira Trajkovića kao student generacije. Iste godine dobio je nagradu iz fonda Stevan Hristić. Apsolvent je na odseku za dirigovanje u klasi profesora Bojana Suđića. Tokom 2007–2008. radio je kao asistent na Katedri za kompoziciju i orkestraciju FMU u Beogradu. Kompozicije su mu sa velikim uspehom izvođene u zemlji i inostranstvu, i sarađivao je sa brojnim značajnim muzičkim institucijama i ansamblima. Među značajnijim kompozicijama su: Macbeth (violinski koncert), Elegija za orkestar (diplomski rad, izvela BGF), Flower in the Desert (porudžbina Guitar Art festivala 2010), Spring in Japan (porudžbina Nemanje Radulovića i agencije Transart-izdanje DECCA Univesal). Komponovao je muziku za film, pozorište, radio i televiziju. Trenutno pohađa master studije iz kompozicije na University of Southern California (USC) u klasi profesora Donalda Kroketa (Donald Crocket).

Kompozicija Idi vidi dedu! napisana je na inicijativu Dragane Jovanović i Darinke Matić-Marović, i posvećena je Akademskom horu Collegium musicum, kao poklon za 40 godina postojanja ansambla. Takođe je i rođendanski poklon mom dedi, Aleksandru Bogoevu, koji je u decembru 2010. napunio 96 godina. Ovom kompozicijom sam želeo da ispričam deo priče o njemu. Ideja je proistekla iz moje griže savesti što se retko viđamo, iako živimo u istoj ulici.

Ženski hor predstavlja glasove moje sestre i moje majke, koji neprestano odzvanjaju u meni i opominju da „odem da vidim dedu, jer će sutra možda biti kasno“. Nakon uvoda slede 4 numere kao 4 slike iz njegovog života, koje vode u reprizu početnog motiva koji završava kompoziciju. Saradnja sa Akademskim horom Collegium musicum inspirisala me ja da ovu ideju sprovedem u delo, i okuražila da po prvi put napišem i tekst.

Kompozicija je premijerno izvedena na Kolarcu 12. decembra 2010. godine pod upravom prof. Darinke Matić-Marović.