Aleksandar S. Vujić (1945, Srbija) je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odsecima za klavir, dirigovanje i kompoziciju. Osnivač je kamernog orkestra Simfonijeta Beograd i Madrigalskog hora FMU čiji je umetnički direktor i šef dirigent. Zaposlen je kao redovni profesor na FMU u Beogradu, a predsednik je Saveza srpskih horova otadžbine i dijaspore. Njegov kompozitorski opus čine dela od solo instrumenta preko dua, tria, kvarteta do simfonijskog orkestra. Vujićeve kompozicije su izdate u SAD, Nemačkoj Italiji, Mađarskoj i Srbiji. Ekskluzivni izdavač Vujićevih dela je Synkope Verlag iz Nemačke. Na dva velika međunarodna takmičenja Otče naš (verzija za ženski hor) je bio obavezna kompozicija (u Nemačkoj i Estoniji). Pisao je po porudžbini za proslavu 250 g. J. S. Baha u Nemačkoj (hor „I Vokalisti – festival Schleswig-Holstein 2000) Singet dem Herren za dva hora. Njegovim delom „Gloria“ je otvoren festival horova u Bavarskoj 2000. g. a istim delom je počeo svečani koncert povodom 125. godina muzičke akademije Franc List u Budimpešti (Hochschulmadrigalchor München, dirigent: Maks Frej’Max Frey). Vujić je jedini živi srpski kompozitor u enciklopediji horske muzike 20. veka izdate u Americi (Choral music in the twentieth century, Nick Strimple Amadeus Press).

Iz Istočne Srbije – Zareko se, poreko se

Godine 1999. dobio sam porudžbinu od Branke Radović, tadašnje direktorke Muzičke škole „Mokranjac“ da za stogodišnji jubilej škole napišem jednu horsku kompoziciju. Izkomponovao sam horsku svitu Iz Istočne Srbije. Radeći na toj horskoj sviti izvorni napevi iz Istočne Srbije su mi se toliko dopali da sam svaku pesmu obradio za razne sastave počev od solo instrumenta, preko dua, trija, kvarteta do simfonijskog orkestra.

Srpski folklor je riznica koju treba negovati, čuvati, razvijati, obrađivati, i veoma sam srećan što imam tako bogatu bazu za inspiraciju, a naravno tada sve zavisi od kompozitora; kako će se nešto obraditi i na kom nivou.