Zou Hang (Kina), jedan je od kompozitora koji predstavljaju „novu generaciju”. Dobitnik je internacionalne Gaudeamus nagrade za kompoziciju (1997), Nagrade Zlatno zvono za najbolju muziku za plesnu dramu na Petom nacionalnom Voter Lili plesnom takmičenju, Zlatne medalje na Gunagdong umetničkom festivalu, Nagrade za vrhunsko delo na Šestom muzičkom takmičenju Tajvanskog simfonijskog orkestra.

Kao jedan od sedam kompozitora za otvaranje Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, dela Zou Hanga uključuju: simfonijski preludijum Jing Kai; plesna drama Nanjing 1937; za veliki kamerni orkestar Osamnaest Arata, Majmunski skokovi preko zida (za Kineski tradicionalni folklorni simfonijski orkestar), zeng kamernu muziku Sanjin Siksi, klavirski kvintet Kad je publika srećna, Udaljenost džeza za solo klavir. Dela su mu izvođena u SAD, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Češkoj Republici i Koreji.

Pijani ples Devarajasa (trajanje 8’09). Devarajas – svetac-zaštitnik u tibetanskom budizmu, bio je ozbiljno preplašen zbog groznog lica đavola. Samo zamislite kakva je to mitska predstava koju su ljudi trebali da stvore: u svečanom telu boga, sa čovekovoj prirodi svojstvenim osećanjima i bojama, jedinstvo čoveka i boga, mislio sam o tome kad sam bio pripit – možda on ma drugačiji stil i humor.

Inspiracija i materijal za muziku vode poreklo iz tibetanskog tradicionalnog folklora. Zou Hang će aranžirati Pijani ples Devarajasa u četiri verzije, uključujući verziju za veliki ansambl koju je izvodio pekinški Novi ansambl na Agma-ansambl koncertu u Kini. Ovu verziju je izveo i Savremeni kamerni ansambl Chine Rising na koncertu u SAD. Delo je dobro prihvaćeno prilikom svakog izvođenja. Ova verzija predstavlja aranžman Zou Hanga za kineske tradicionalne folklorne instrumente.