Beogradska pijanistkinja Nada Kolundžija je renomirani izvođač i promoter savremene muzike, koji već decenijama premijerno izvodi značajna klavirska i kamerna ostvarenja 20. veka, kako domaćih, tako i inostranih autora. Zaslužna je za nastanak mnogih novih kompozicija širom sveta, koje je izvodila u renomiranim muzičkim institucijama i dvoranama, poput Kenedi centra u Vašingtonu, Stenvej hola u Njujorku, Berkli koledža u Bostonu, Velike dvorane univerziteta u Torontu. U promociji nove muzike Nada Kolundžija se ne fokusira samo na pijanistički repertoar, već podržava inovativne načine umetničkog izraza. Kao umetnički direktor prvog međunarodnog multimedijalnog festivala u Srbiji, Art of Sounds (2008), inicirala je i organozovala promociju više od četrdeset radova umetnika iz Australije, Kanade, SAD i Azije.

Uporedo sa umetničkom karijerom, ona deluje i kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i umetnički direktor Centra lepih umetnosti Guarnerius, te promoviše mlade umetnike i obogaćuje umetnički život Beograda.

Dugogodišnji je saradnik i gost muzičar ansambla Les AMIS iz Toronta, a pored toga nastupa sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Bila je višegodišnji član beogradskog Ansambla za drugu novu muziku i Crossover elite čiji je repertoar bio izgrađen na prožimanju žanrova klasične muzike i džeza. Nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Kini, Indiji, Kanadi, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, SAD, Meksiku, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj, kao i u svim zemljama bivše Jugoslavije. Učestvovala je na međunarodnim festivalima kao što su: Međunarodna Tribina kompozitora (Beograd), Music Biennale Zagreb (Hrvatska), projekat ČINČ-a Kompozitori u prvom licu (Beograd), Beogradske muzičke svečanosti, Cervantino festival u Guanahuatu (Meksiko), soundaXis festival (Toronto), International Contemporary Music Festival Contrasts (Ukrajna), Festival izvođačke umetnosti povodom proslave rođendana kralja (Tajland).

Kao solista i kamerni muzičar Kolundžija je snimila šest LP izdanja za izdavačke kuće: Suzy, PGP, RTB, Diskos, SKC i dva kompakt diska za CeSUF i Guarnerius.

Nada Kolundžija je rođena u Beogradu, gde je i diplomirala na FMU (u klasi Dušana Trbojevića), a usavršavala se na Muzičkoj akademiji „Franc List” u Budimpešti (kod Zoltana Kočiša /Zoltán Kocsis/). Dobitnica je nagrada i priznanja: u Roterdamu 1979. godine (Međunarodno takmičenje pijanista Arnold Šenberg), 1979. godine, odnosno 1981. i 1984. (diplome na Međunarodnom takmičenju za interpretaciju savremene muzike Fondacije Gaudeamus), u Zagrebu 1980. i Beogradu 1981. godine.

www.nadakolundzija.info