Hju Kjung Li (Južna Koreja/SAD) diplomirala je na Univerzitetu Teksas u Austinu (sa zvanjem Doktora muzičke umetnosti – DMA iz kompozicije i klavira), gde je studirala kod Donalda Grantama, Dana Velčera, Rasela Pinkstona i Stivena Montadža. Takođe je učila i kod Bernarda Randsa u Atlantskom centru za umetnosti i Ladislava Kubika na Češko-američkom letnjem muzičkom institutu u Pragu. Trenutno radi kao docent na Denison Universityu Ohaju.

Dobitnica je više nagrada na takmičenjima za kompozitore i nekoliko priznanja različitih udruženja (International Alliance for Women in Music, Harvey Gaul Composition Competition, Composers Guild, Delius Composition Contest, SCI, SEAMUS, ASCAP, Athena Chamber Music Competition, Indianapolis Chamber Orchestra Competition). Jedno od njenih naručenih dela, Dreaming in Colours za fagot i klavir, napisano je za prvo Meg Quigley Vivaldi takmičenje za mlade žene-fagotistkinje 2005. godine. Nedavno osvojena nagrada za kompozitore Renee B. Fisher, donela joj je narudžbinu kompozicije za istoimeno pijanističko takmičenje koje će biti održano 2010. godine.

Snimke njenih kompozicija objavile su izdavačke kuće poput Vienna Modern Master, New Ariel Recordings, Capstone Recordings, Innova Recordings, Mark Custom Recordings, Aurec Recordings, SEAMUS CD Series Vol. 8.Kao korepetitor, Hju Kjung Li je snimila CD Blue–New Music for Saxophone and Piano sa saksofonistom Todom Jukumotom, koji je objavio Equilibrium 2001. godine.

Kompozicija Sfere (2008) sastoji se iz dva različita stava, povezana u jedan – prvi lirskiji, a drugi energičniji.