Milica Paranosić je kompozitor, izvođač, producent, muzički pedagog i dizajner zvuka. Oduvek snažno zainteresovana za mixed media i saradnju sa umetnicima drugih disciplina, Milica Paranosić aktivno komponuje za film, pozorište, performance art, ples.

Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Srđana Hofmana i magistrirarala na Džulijard školi u Njujorku u klasi Roberta Bizera. Od 1994. godine živi i radi u Njujorku. Jedan je od osnivača multimedijalnog ansambla VisionIntoArt Collective (VIA), sa kojim je nedavno nastupila na 39. Bemusu.

U dela skorijeg datuma spadaju: mjuzikl Poljubac Žene Pauka, Freedom Songs (za VIA), Confessions (one woman show), Root/Sounds (za VIA), Parabaraba (za kamerni orkestar sa elektronikom), Come Cry With Me (za violinu, Guitar Vot, video), Al’Airi Lepo Sviri (violina, elektronika, vizualizacije), A Tough Line (za multimedijalni ansambl VIA), X (viola, elektronika), G-String (violina ili viola i viola ili violončelo), KRS i Searching for Water (muzika za ples, koreografija Šarlot Grifin), Gospođica i Jugodivas (filmska muzika), itd.

Milica Paranosić je istaknuti pedagog – od 1995. predaje na DŽulijard školi u NJujorku, gde je i rukovodilac elektronskog studija, a od 2006. predaje i u kulturnom centru 92Y i u srednjoj školi Brandeis (pod prokroviteljstvom American Composers Orchestra). Jedan je od osnivača i producent godišnjeg festivala elektronske muzike Beyond The Machine na DŽulijard školi.

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada i stipendija (tri puta ASCAP plus award, Meet the Composer, američki muzički centar, The American Composers Orchestra, Fondacija Soros, Kammeroper Schloss Rheinsberg - Nemačka, Muzej američke umetnosti Whitney, FK Partizan – Beograd, UKS, Oktobarska nagrada grada Beograda).

Muzika Milice Paranosić izvodi se u brojnim dvoranama u Srbiji, kao i u SAD, Rusiji, Italiji, na Kubi, u Češkoj Republici, Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Izraelu, a takođe je emitovana na radio stanicama u Švajcarskoj, Rumuniji, Holandiji, SAD, Rusiji, Australiji, Belgiji, Kanadi, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Španiji i Italiji.

- Stilske vežbe

Kao i istoimena knjiga Rejmonda Kenoa, kompozicija Stilske vežbe za obou solo je takođe niz jednostavnih (muzičkih) događaja „ispričanih“ na različite načine:
dodekafonski
kvazi – romantični,
kvazi – ekspresionistički i neobarokni.

Kompozicija je napisana 1992. godine.