Luka Čubrilo (1987, Beograd) završio je klavirski odsek MŠ Mokranjac u klasi Jasne Vukasović. Od 2005. studira kompoziciju na FMU, u klasi Isidore Žebeljan.

Godine 2007. radio je na muzici za pozorišnu predstavu Hamlet u režiji Nenada Gvozdenovića. Dela su mu se izvodila na studentskom festivalu KOMA.

Organizovao je koncert orguljske muzike Omaž Olivijeu Mesijanu u katedrali Blažene Djevice Marije na kome je učestvovao i kao izvođač Mesijanovih dela i svoje Procesije, slike za orgulje. Ovaj koncert je promovisao Francuski kulturni centar. U 2009. godini je planirano izvođenje Procesije u Austriji.

Sa Sarom Vujadinović deli nagradu za najperspektivnijeg mladog muzičara u 2008. godini koju dodeljuju Art Link i Audi.

Bio je aktivni polaznik kursa Luke Frančeskonija (koji je organizovao Art Link). Na završnom koncertu kursa, u Svečanoj sali Skupštine grada, izvedena je njegova kompozicija Krilata jeka, skica za dve trube, hornu i trombon.

Sa uskim krugom prijatelja-muzičara aktivno se zalaže za organizovanje koncerata umetničke muzike.

Tri solo pesme
Tri solo pesme za mecosopran, obou i udaraljke, na stihove Vaska Pope su pisane kao porudžbina trija koji sačinjavaju Marhrit van Rajzen, mecosopran, Arnold Marinisen – udaraljke i Borislav Čičovački – oboa. Upravo takva kombinacija instrumenata i glasa u spoju sa specifičnom poetikom Vaska Pope u pesmama Puzavica, Maslačak i Kesten, nadahnula me je da istražujem na ornamentisanoj melodici i veoma složenim ritmičkim detaljima koji u mojoj imaginaciji odgovaraju tom nadrealnom viđenju flore.