Vladimir Pejković (1976, Beograd), apsolvirao je na odseku za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića. Pored kompozitorskog rada, bavi se i dizajnom tona i produkcijom, a nastupa i kao izvođač – bas gitarista i pijanista. Od sredine devedesetih godina pa do danas, u njegovom dosadašnjem radu preovlađuje komponovanje muzike za pozorišne predstave, za šta je nagrađivan više puta do sada (između ostalog, dobitnik je Sterijine nagrade 2005), TV serije, filmove (Karađorđe – obnova prvog srpskog igranog filma, 2004 – nagrada Yustat)… Učestvovao je u projektu Tesla – Totalna refleksija (Produkcija Jugokoncert i JDP, 2006) i komponovao repoperu Zemlju Sreće – Belef 2007.

Jesen

Jesen je nastala novembra 2007… Prva kompozicija u ciklusu Godišnja doba po ko zna koji put, a možda to i ne bude naziv ciklusa… S jeseni se sumira život u godini… Melanholija dostiže vrhunac…

U novembru jedva čekam januar, jer već tada mislim kako ide maj!” (B. Ćosić)… Možda da bi ponovo došla jesen… Posvećeno piano duu LP.