Nuno Peišoto de Pinjo studirao je gitaru i kompoziciju na Muzičkoj akademiji opštine Sao Žoao da Madeira. Diplomirao je na Visokoj školi za muziku i scenske umetnosti u Portu, 2007. godine (Viši kurs kompozicije). Trenutno se usavršava kod španskog kompozitora Eneko Vadiljo Pereza.

Kompozicije de Pinja izvođene su na nekoliko festivala i u značajnim muzičkim centrima: Festival Black and White 2006, u pozorištu São Luiz u Lisabonu (komad … para um Futuro Microtonal); u Centru za kulturu Vila Flôr u Gimaraešu i u pozorištu Helena Sá Costa u Portu (njegova prva orkestarska kompozicija, Hio); a 2007. njegovu kompoziciju Croquis d’un Jour izveo je Remix Ensemble pod upravom Rolfa Gupte. U žanru elektronske muzike, predstavop ke svoja dela na Međunarodnom festivalu filmova kratkog metra u Portu (2004. i 2005), na ciklusu koncerata Doenças Digitais (Digitalne bolesti), dok je 2007. učestvovao sa kompozicijom Atzira na festivalu música viva u dvorani Casa da Música u Portu.

Partitura kompozicije …para um Futuro Microtonal štampana je u časopisu Águas Furtadas Nº 10, zajedno sa pratećim CD snimkom kompozicije. Muziku de Pinje snimio je na svom CDu Kamerni hor Sao Žoao da Madeira.

Ove godine je dobio poziv da bude kompozitor u rezidenciji u Laboratório Electrocústico da Criação.

Trenutno radi u instituciji Casa da Música kao predavač i član Laboratorije za ideje i projekte Factor

E. Takođe je predavač na Muzičkoj akademiji Barselosa, Katoličkom portugalskom univerzitetu, Visokoj školi za muziku i scenske umetnosti i na Instituto Superior Piaget u Vizeu.

… para um future microtonal

…za mikrotonsku budućnost je komad za fagot solo, akustički instrument koji ovde pokušava da simulira jedan elektronski instrument (Doepfer).