Nakon završene kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Ivana Ognjanović se opredeljuje za master studije multimedijalne kompozicije na Visokoj školi za muziku i teatar u Hamburgu. Njeno interesovanje za elektronsku i multimedijalnu muziku je dovodi do Džoane Makgregor od koje dobija porudžbinu za multimedijalni projekat Ultramarin. Kompozicija je objavljena na CD-u Play koji se našao u najužem krugu za Mercury Prize 2002. Tada započinje i saradnja Ivane Ognjanović sa glumicom Anom Sofrenović koja se nastavlja muzičko-teatarskim komadima Whole (izvedenim u Cochrane Theatre u Londonu) i Coda (izveden u Pozorištu na Terazijama u Beogradu 2008).

U Nemačkoj, sarađivala je sa rediteljem Davidom Girtenom na projektu FalshgelD u sklopu Connecting Media – Multimedia-Kongress i koncerta Voiceover, i kao saradnik na muzičko- scenskom delu Mozart-Projekt rediteljke Marije Popare. Takođe, samostalno izvodi svoju interaktivnu kompoziciju PlayWithMe. Njena eksterna zvučna instalacija Lipanj bila je postavljena u jednu od poznatijih ulica u Hamburgu (Lindenstrasse), a po porudžbini Architektur Stadterneuerung Kommunale Planung iz Hamburga. Svo to vreme aktivno nastupa sa internacionalnim ansamblom European Bridges Ensemble.

Ivana Ognjanović je učesnik festivala Međunarodna tribina kompozitora, Solzberi festival (Engleska), Connecting Media (Hamburg), Elektronische Nacht (Štutgart), Making New Waves (Budimpešta), Bipolar 2007 (Berlin), Music in the Global Village (Budimpešta) i ICMC 2008. u Belfastu.

Značajnu saradnju je ostvarila i sa pevačicom Julijom Hening, pijanistkinjom Dženifer Hajmer, dizajnerom Brankom Lukićem, rediteljem Vlatkom Ilićem i interdisciplinarnim umetnikom Vojislavom Klačarom.

PlayWithMe za kamerni ansambl

Roulette – Lottery – Scotch – Poker – Black Jack – Scotch – Dice

PLAY – GAME – FAKE -
Life is a game. We play.
Life is fake.

PlayWithMe za kamerni ansambl je deo većeg ciklusa PlayWithMe-WorkInProcess (PlayWithMe- Play za Disklavier i performera; PlayWithMe - interaktivna prostorna instalacija).