Čil Mejering je rođen u Amsterdamu 1954. godine. Studirao je kompoziciju kod Ton de Leuva, perkusije kod Jana Labordusa i Jana Pustjensa i klavir na Kraljevskom konzervatorijumu u Amsterdamu.

Jedan je od najplodnijih holandskih kompozitora. Napisao je preko 700 kompozicija uglavnom za manje ansamble, koje se izvode u Holandiji i inostranstvu. Kompozicija Bedouin caravan in desert (1977) je selektovana za čuveno Gaudeamus takmičenje u Amsterdamu. Sa nastankom dela I can’t get no satisfaction (1983), koje je zasnovano na istoimenoj originalnoj pesmi legendarne grupe The Rolling Stones, Mejering počinje da smatra erotiku, senzualnost i čak obsenost kao najvažnije komponente za kvalitetno izvođenje njegove muzike.

Delo Gedoogzone za 2 klavira, napisano je povodom proslave 100 godina najpoznatije koncertne sale Concertgebouw u Amsterdamu. How to be an Italian je delo za 12 harfi i harmoniku napisano za Evropski simpozijum harfi 1995, a delo P.W. and his skillet lickers (1996) je premijerno izvedeno od strane čeliste Pitera Visplveja i orkestra Amsterdam Sinfonietta. Godine 1994. napisao je operu St. Louis Blues a 1998. operu Gershwin in Blue. Njegova opera Alzheimer premijerno je izvedena 2006. godine u Novom muzičkom centru IJ u Amsterdamu.

Opera koju je radio u saradnji saTheatergroup Xynix 2007, a u izvođenju orkestra De Volharding, doživela je izuzetan uspeh, pa mu je poručena nova opera Ambrosius čija je premiejra bila u septembru 2008. godine. U julu 2008. godine njegovo delo Songs of the Witches je premijerno izvedeno u čuvenoj amsterdamskoj dvorani Muziekgebouw, na Internacionalnom kongresu harfi. Uspeh Meijernigovih opera je doveo do još jedne porudžbine, Grenspost Zinnenwald, koja će premijerno biti izvedena 2009. sa orekstrom De Erepprijs.

Chiel Meijering je bio gost Dua LP na njihovom beogradskom koncertu u maju 2008. godine, kada su Sonja Lončar i Andrija Pavlović premijerno izveli deo njegovih kompozicija iz ciklusa Pop Songs za 2 klavira. Delo Harde Ballen, Sonja Lončar i Andrija Pavlović su do sada premijerno izvodili u Beogradu, Ljubljani, Nišu, Rimu i Krakovu.

Pop Songs: Rondo & Harde Ballen V (2006)

Pop Songs predstavljaju ciklus kratkih kompozicija nastalih u periodu od 2000. do 2008. godine. Svetska premijera jednog dela ciklusa Pop Songs bila je u Beogradu 2008. godine u izvođenju Dua LP. Na Internacionalnom takmicenju savremene muzike u Krakovu žiri je Duu LP pored prve nagrade dodelio i specijalnu nagradu za izvođenje kompozicije Harde ballen.