Hideki Kozakura je završio redovne i postdiplomske studije na Univerzitetu za lepe umetnosti i muziku u Tokiju (profesori Terijuki Noda i Akira Mijoši), a kao stipendista japanskog državnog programa godinu dana je studirao u Njujorku u klasi Tristana Muraja. Svoju drugu magistarsku tezu je odbranio na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu (mentori P. Lindgren, B. Serensen i E. Sandred). Od tada, osvojio je Prvu nagradu na Takmičenju kompozitora Takemicu 1997. godine, a njegova dela izvode vodeći solisti i ansambli širom Japana, Evrope, Severne i Južne Amerike. Neke od nagrada koje je osvojio za svoje kompozicije su Simfonijska nagrada Japana, Nagrada za promociju kulture Nagoje, školarine i istraživačke stipendije Fondacije Nomura, Nagrada Agencije za Izvođačke umetnosti, Kulturna i naučna nagrada Berlina, nekoliko pijanističkih nagrada u Japanu…

Na njegovo stvralaštvo su uticale tradicionalne japanske izvođačke umetnosti kao teatar kabuki ili kjogen, ali i tehno i nemački elektro pop. Aktivan je učesnik u projektima kulturne razmene sa muzičarima iz inostranstva.

Triangle Quartet, za gudački kvartet (1999-2000/2005)
Triangle Quartet je pisan tokom 1999. i 2000. u Njujorku i Stokholmu. Delo je premijerno izveo Hugo String Quartet 6. septembra 2002. na muzičkom festivalu Ung Nordik u Rejkjaviku. Nakon premijere, preradio sam temeljno sva tri stava kompozicije, na zahtev gudačkog kvarteta Kaunas, koji je ovu drugu verziju izveo u Litvaniji oktobra 2005.

Opisao bih ovaj kvartet kao jedno od mojih poslednjih studentskih dela. Pisano je u skladu sa stilistikom tradicionalnih gudačkih kvarteta.

Prva dva stava su iste dužine (5+5 minuta), dok treći traje 10 minuta, te tako njihovi karakteri čine jednakostranični trougao.