Nejc Kuhar (1987, Slovenija), gitaru je najpre učio u Sloveniji, kod Antona Črnugelja, a zatim je nastavio studije u Beču. Od 2007. njegov profesor gitare je Alvar Pjeri, a kompozicije Rajner Bišof. Dobitnik je brojnih internacionalnih nagrada: između ostalih, osvojio je prvu nagradu na takmičenju kamernih ansambala Primož Ramovž 2007. In 2008, he was awarded a grant by the Slovene Ministry of Culture.

Do sada  je  komponovao 40 dela, uglavnom za gitaru, instrumente solo, kamerne  sastave,  a autor je i pozorišne i filmske muzike. Njegove kompozicije su izvođene u Sloveniji i širom Evrope. Kompozicija za gitaru Six miniatures, for each season onE proglašena je najboljom na međunarodnom kompozitorskom takmičenju u Povoletu, a 2008. je na istom konkursu dobio Drugu nagradu za delo Hommage a Eric Satie. Pobedio je 2007. godine i na kompozitorskom takmičenju u italijanskom gradu Čečanu, a nagrada je uključivala i objavljivanje kompozicija za izdavačku kuću Berben, specijalizovanu za gitarsku muziku i jednu od najvećih te vrste na svetu. Bio je jedan od finalista na međunarodnom konkursu za kompoziciju za kontrabas u Parizu. Na Radio Sloveniji je bila emitovana specijalna emisija posvećena njegovom stvaralaštvu, u okviru ciklusa Portreti mladih kompozitora.

Kuhar redovno nastupa na koncertima u Sloveniji i inostranstvu, sa repertoarom od baroka do savremenih kompozicija, uključujući redovno i svoja dela u repertoar. Član je gitarskog dua Golob-Kuhar.

Of course!!!
Lepota je jedan od najsubjektivnijih pojmova. Mnogi filozofi su se bavili pitanjem lepote, svaki sa svojom teorijom, a tako je bilo i sa muzikom.

Ono što je u baroku smatrano lepim, to nije bilo u klasicizmu ili romantizmu – iako je romanticizam imao tendenciju da se divi svemu. Šta je sa savremenom muzikom? Da li i u njoj ima lepote? Da li će se nešto smatrati lepom i za 200 godina?

Motiv kompozicije je “savremeno lepo”, sa mnoštvom tema i melodija, sentimentalnosti i muzikalnosti; svaki delić kompozicije je veoma važan, svaki ton nosi u sebi muzikalnost. Tako ja vidim “modernu lepotu”.