Nikos Harizanos

Nikos Harizanos je studije komponovanja započeo u Atini a nastavio na Univerzitetu u Mančesteru, gde je završio master studije (MMus) komponovanja. Na Univerzitetu u Bangoru (UK) je 2014. godine započeo doktorske studije komponovanja. Njegova dela su do sada izvođena u 34 zemlje širom sveta. Dobitnik je brojnih prvih nagrada i priznanjâ na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima. Dela su mu emitovana na nacionalnim i međunarodnim TV i radio stanicama (u SAD, Meksiku, Španiji, Češkoj, Kolumbiji, Grčkoj). Harizanos je generalni sekretar Centra za proučavanje savremene muzike (koji je osnovao Janis Ksenakis; CMRC – KSYME), član grčkog Udruženja kompozitora (GCU) i grčkog Udruženja kompozitora elektroakustičke muzike (HELMCA).

Njegova dela izdaju Šot(Nemačka), Musica Ferrum (UK), Da Capo Music Ltd. (UK), Les Productions d’Oz (Kanada), Gold Branch Music Inc. (SAD), Arcomis (UK) i Centar za istraživanje savremene muzike (KSYME – CMRC, Grčka).

Alone I i II za trubu i elektroniku – kompozicija se sastoji od dva odseka bez pauze. Nadahnuta je zvukovima ulice i trgovine i zamišljena kao usamljenička šetnja kroz gužvu pijace, u okruženju svakojakih zvukova i glasova.