Lithuanian Ensemble Network (LEN) je profesionalna savremena muzička organizacija koja povezuje profesionalne ansamble, soliste i dirigente. Vikintas Baltakas vodi LEN kao otvorenu platformu gde mogu da se realizuju kreativne ideje i takođe kao ujedinjeni ansambl – L’ENsemble.

L’ENsemble se sastoji od: the Chordos gudačkog kvarteta, Kristupas duvačkog kvinteta, Kaskados klavirskog trija, viljnuškog Limenog duvačkog kvinteta, harmonikaša Raimondasa Svijackevičiusa, pijaniste Rima Hačaturijana, kompozitora i pevača Rite Mačiliūnaitė i drugih.

LEN sarađuje sa zvaničnim institucijama savremene muzike u Litvaniji i inostranstvu kao što su Udruženje kompozitora Litvanije, Litvanski muzički informacioni i izdavački centar, Litvanska akademija za muziku i pozorište, Gete institut u Viljnjusu i Karsten Vit Musikmanagement u Berlinu. LEN daje doprinos na međunarodnoj sceni savremene muzike.

LEN je ponosan na svoje nastupe na WDR (2009), na Ruhr European Capital of Culture (2010), Ultraschall Festival u Berlinu (2013), na svoja snimanja za Kairos, Megadisc Classics, WDR, Deutschland Radio Kultur, WDR, Litvanski radio i televiziju.

Godine 2011. LEN je započeo seriju koncerata Kompozitori našeg vremena (Composers of our time), predstavljajući uticajne međunarodne i litvanske kompozitore. Već smo predstavili: Gerhard Stabler (2011), Bronijus Kutavičius (2012), Lučano Berio (2013), Volfgang Rim, Matijas Pinčer i Džon Vulrič (2014). Portreti Đerđa Ligetija, Helmuta Lahenmana i Beata Furera su u pripremi. Projekat The Composers of our time su podržali Litvanska fondacija za kulturnu podršku, Ernest đon Simens Musikstiftung, Gete institut u Vilnjusu i Udruženje kompozitora Litvanije.

Lithuanian Ensemble Network (LEN)

Dobitnik nagrada na David Ojstrah i Luis Špor međunarodnim violinskim takmičenjima Rusne Mataitite kao solista i kamerni muzičar nastupala je u Litvaniji, u raznim evropskim zemljama, u Japanu i SAD. Među značajnim nastupima su: koncerti na festivalima Aldeburgh u Velikoj Britaniji, na festivalu u Sao Paolu, Karnegiholu (Weill Recital Hall) u Njujorku i St. John’s Smith Square u Londonu. Kao solista je nastupala sa simfonijskim i kamernim orkestrima u Litvaniji, Rusiji, Nemačkoj i Austriji. Njene CD objavili su Proud Sound, ASV i NMC (Velika Britanija), BIS (Švedska), Naxos (Nemačka), LMS (Litvanija).

Edmundas Kulikauskas (violončelo) je studirao na Moskovskom konzervatorijumu Čajkovski. Bio je prvo violončelo Litvanskog državnog simfonijskog orkestra i član Litvanskog državnog gudačkog kvarteta. Od 1996. je prvo violončelo Litvanskog nacionalnog simfonijskog orkestra.

Na kamernim nastupima Kulikauskas je delio scenu sa jednim brojem istaknutih muzičara kao što su Isaji i Viljnius gudački kvarteti. Takođe često nastupa sa Gaida Ensemble i sa Kaskados klavirskim triom, sa kojima je išao na turneju po većem delu Evrope, po Izraelu, Japanu, Kanadi i Južnoj Koreji.

Dobitnica nagrade na međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Češkoj Republici (1977) i Francuskoj (1990) Albina Šikšniute studirala je na Moskovskom konzervatorijumu Čajkovski. Svirala je resitale i nastupala sa viljnuškim, praškim, moskovskim i alma-atanskim kamernim ansamblima i orkestrima kao i sa Litvanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom. Pojavljivala se u koncertnim dvoranama u Evropi i Japanu, učestvovala na raznim festivalima.

Dobitnik nagrade i laureat na mnogobrojnim nacionalnim i međunarodnim harmonikaškim takmičenjima Raimondas Svijackevičius studirao je na Litvanskoj akademiji za muziku i pozorište, Muzičkoj akademiji u Lođu (Poljska), Sibelius muzičkoj akademiji u Helsinkiju (Finska) i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu (Holandija). Svirao je recitale na litvanskim muzičkim festivalima; pojavljivao se sa Litvanskim nacionalnim i Litvanskim državnim simfonijskim orkestrima. Od 2009. učestvuje u koncertnim aktivnostima LEN-a. Od 2008. je umetnički direktor internacio­nalnih harmonikaških muzičkih festivala u Viljnusu i Palangi.