Srpska solo pesma u Herceg Novom

datum slika februar 21, 2013

U subotu 9. februara u elitnoj dvorani Park u Herceg Novom u okviru 43. Praznika mimoze, održan je koncert iz ciklusa Antologija srpske solo pesme. Nastupile su Dragana del Monako, mecosopran, Aneta Ilić, sopran, Lidija Stanković, klavir i Stana Krstajić, flauta. Herceg Novi je devetnaesti grad u kome je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, koncertno predstavljeno izdanje Udruženja kompozitora Srbije Antologija srpske solo pesme. Na programu su bila dela Ivana Brkljačića, Josifa Marinkovića, Miloja Milojevića, Stevana Hristića, Ljubice Marić, Stanojla Rajičića, Petra Konjovića, Rajka Maksimovića, Dejana Despića, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović…

Koncert je bio jako dobro organizovan tako da je uprkos kiši, koja je svom snagom lila uoči koncerta, u sali bilo oko 200 posetilaca. Svaka pojedinačna kompozicija propraćena je burnim aplauzom, a mnogi ljudi iz publike osetili su potrebu da nam čestitaju na divnom, elitnom koncertu. Umetnice su intervjuisane za štampu i radio.

Kao i u svakom gradu i ovde smo jedan komplet Antologije poklonili srednjoj muzičkoj školi čiji se direktor zahvalio sa rečima da će ovo izdanje biti dragoceno za njihov odsek solo pevanja.

Inače, koncertu je prisustvovao i predsednik opštine Herceg Novi kao i vicekonzulka ambasade Srbije u Crnoj Gori.