Orkestar Metamorphosis

datum slika decembar 15, 2011

Kolege iz orkestra Metamorphosis poslali su nam sledeće obaveštenje:
Zadovoljstvo nam je da najavimo dva koncerta ansambla Metamorfozis (Ensemble Metamorphosis) i violiste Saše Mirkovića u okviru njihove redovne sezone.

Prvi koncert pod nazivom „Savremena dela srpskih autorki“ biće održan u petak 16. decembra 2011. godine u Domu kulture Studentski grad sa početkom u 20h, u okviru ciklusa koncerata “Lasciar vibrare” umetnička muzika XX i XXI veka. Nastupaju Saša Mirković viola, ansambl Metamorfozis (Ensemble Metamorphosis) i gost dirigent Nemanja Mitrašević. Na programu će se naći dela domaćih autorki mlađe generacije kao što su Dragana S Jovanović, Ana Gnjatović, ANA Milosavljević i Branka Popović. Pored kompozicija koje su ranije doživele svoju premijeru (Nemiri Dragane S Jovanović, Rectangling Ane Gnjatović) na koncertu će premijerno biti izvedene četiri  kompozicije, Red Ane Milosavljević (svetska premijera verzije za gudački orkestar), Stardust Branke Popović, Musica d’autunno i Incanto d’inverno Dragane S Jovanović, koje su  posvećene upravo ansamblu Metamorfozis i violisti Saši Mirkoviću. Koncert su podržali Sokoj i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Ulaz na koncert je besplatan.

Drugi, Novogodišnji koncert biće održan u nedelju 25. decembra 2011. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 11 sati. Kako je ansambl Metamorfozis u osnovi orijentisan ka izvođenju savremene muzike svih žanrova, pre svega izvođenju domaćih autora umetničke muzike, veći deo programa zauzimaju dela srpskih kompozitora mlađe generacije kao sto su Dragana S Jovanović Incanto d’inverno, Ana Milosavljevć RED i Aleksandar Sedlar Bogoev 3P Concerto. Pored domaćih autora na programu će se naći i delo Battalia à 10 baroknog kompozitora Heinrich Ignaz Franz Biber i Svita u starom stilu (srpska premijera)  bugarsko-engleske kompozitorke Dobrinke Tabakove. U osnovi gudački, ansambl će ovom prilikom  nastupiti u nešto većem sastavu dopunjen harfom, čembalom i harmonikom bez dirigenta i pod upravom violiste Saše Mirkovića. Koncert je organizovan u saradnji sa Kolarčevom  zadužbinom.

Ulaz na koncert je  besplatan