Rajko Maksimović u decembru

datum slika decembar 16, 2011

Kompozitor Rajko Maksimović imao je nedavno više javnih izvođenja o kojima nas je obavestio.
U nedelju, 11. dec. u 19č. Pozorište na Terazijama, na Koncert učenika škole „Davorin Jenko“ iz Rakovice, izvedena su 4 stava/pesme za hor i kamerni orkestar, iz muzičke predstave za decu Svrbeća brda, na stihove Budimira Nešića. Dirigovao je Nenad Petković.
Kompozicija je pisana 1975. i tada je izvedena u Domu pionira, a sada preradjena za kamerni orkestar pa je ovo bila premijera nove verzije.

Iste večeri, u nedelja, 11. dec. u 20č. Kolarac na proslavi 60 godina hora „Beogradski madrigalisti“, dirigent Aleksandar Brujić, izvedena je „Molitvu Arsenijevu“ (Čarnojevića), za pojca, hor, flautu i vibrafon – svetska premijera.
Pored hora, tu su Ljuba Popović, tenor, Stana Krstajić, flauta Aleksandar Andrejević, vibrafon;

U ponedeljak, 12. dec. u 21č. u Kulturnom centru Beograda Trio „Singidunum“ – Stana Krstajić, flauta, Ksenija Milošević, violina, Dejan Subotić, klavir, izveli su „Prelid za prepodne jednog fauna“, prerada za njihov trio – premijerno;

U četvrtak, 15. dec. u 20č. u Galeriji fresaka, Beogradski kamerni hor, sa dirigentom Vladom Markovićem, izveo je Otče naš, Tropar Svetom Georgiju.