Generalna skupština evropskih kompozitora u Beogradu od 17-19.9.2018.

datum slika septembar 16, 2018

Udruženje kompozitora Srbije, kao član Evropske alijanse kompozitora i tekstopisaca (ECSA) koja okuplja 56 udruženja iz 27 evropskih zemalja, zastupajući interese preko 30000 kompozitora klasične, zabavne, rok i pop muzike, primenjene e i audiovizuelne muzike, je domaćin Generalne skupštine ove Alijanse.

uks_ecsa_slajd

Tako se u Beogradu se od 17. do 19. septembra u salama Kolarčeve zadužbine održava Generalna skupština evropskih kompozitora, uz podršku fonda Kreativna Evropa, programa Kreativna Srbija, Sokoja i Skupštine grada Beograda, na kojoj će prisustvovati oko 80 delegata iz Evropi, kao i naši kompozitori.

Manifestacija se otvara u ponedeljak 17. septembra u 20č, u bašti Sokoja (Mišarska 12-14), koncertom ansambla Jovan Maljković Balkan Salsa Bend
Publiku će pozdraviti Alfonso Karabuda u ime Evropske alijanse, Ivona Jevtić, sekretarka za kulturu Grada Beograda i Rade Radivojević, potpredsednik Udruženja kompozitora Srbije.

Drugog dana ove manifestacije 18. septembra u Kolarčevoj zadužbini u 20č. održava se koncert Simfonijskog orkestra RTSa pod upravom maestra Bojana Suđića u okviru ciklusa Evropski orkestar savremenih kompozitora (ECCO).

Na programu su dela Faklin Fontin (Belgija), Ulo Krigula (Estonija), Isidore Žebeljan, Nikole Kampogranda (Italija), Milana Mihajlovića i Miko Nisule (Finska).
Besplatne karte mogu se podići na blagajni Kolarca.

Dobrodošli na ovaj koncert!

ECCO_E-pozivnica.jpg

Kao deo Godišnje skupštine ECSAe, 19. septembra u sali Josif Pančić Kolarčeve zadužbine od 15-19č, održava se i Konferencija kreatora / Creator Conference sa temom Muzika u Srbiji i inovativne evropske ideje o sinergiji kreativnosti i biznisa.

U okviru tri panela govoriće predstavnici ECSAe, zemalja nekadašnje Jugoslavije i stručnjaci iz Evrope, a situaciju muzike u Srbiji predstaviće Ana Ilić, savetnik Predsednika vlade za digitalne i kreativne industrije, Milena Šešić Dragićević, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, kompozitor Srđan Hofman, profesor emeritus Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Aleksandar Kovačević, direktor SOKOJa, Vladimir Grajić, direktor Produkcije gramofonskih ploča RTS i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Konferencija ukazuje šta se u evropskim zemljama preduzima kako bi muzika bila vidljivija, autori bolje plaćeni i istakla ekonomska isplativost muzike svih vrsta ukoliko se ostvari prava veza sa turističkim ponudama, biznisom i sl.

Program konferencije

 

Organizatori manifestacije Udruženje kompozitora Srbije
u saradnji sa Evropskom alijansom kompozitora i tekstopisaca