ejson Bolt (1976, SAD) radi kao gostujući predavač na Music Technology and Composition, University of Central Missouri i istovremeno pohađa master studije iz komponovanja na Kansas City Conservatory of Music and Dance. Takođe je diplomirao (studijski program Tehnologija muzičkog inženjeringa) i magistrirao (studijski program Kompozicija) na Ball State University. Bolt je član organizacionog odbora festivala Electronic Music Midwest Festival i inicijalnog odbora saveza Kansas City Electronic Music Alliance.

Njegova muzika izvođena je širom Evrope, SAD i Latinske Amerike. Leta 2007. godine bio je rezident umetnik Atlantskog centra za umetnosti kod Denisa Smejlija. Za svoje muzičko stvaralaštvo dobio je više nagrada: Treću nagradu na Drugom takmičenju elektroakustičke muzike, CEMVA (2008), Prvu nagradu na Devetom takmičenju elektroakustičkih dela Música Viva (2008), Drugu nagradu na studentskom takmičenju ASCAP/SEAMUS (2008), Prvu nagradu na takmičenju Međunarodnog društva basista (2005), kao i priznanja Missouri Composer of the Year Nacionalnog udruženja muzičkih nastavnika i Udruženja muzičkih nastavnika u Mizoriju (2007) i priznanja na takmičenju ETH Zürich Digital Arts Week Soundscape (2007).

Delić metala, za klavir i fiksne medije (2007) je elektroakustičko delo u kome se istražuje odnos zvučnog materijala koji proizvodi klavir i različitih zvukova proizvedenih metalom. Kompozicija je nastala kao porudžbina Nacionalnog udruženja muzičkih nastavnika i Udruženja muzičkih nastavnika u Mizuriju (State of Missouri, US) i bila je u užem izboru za nagradu na 35. Međunarodnom takmičenju elektroakustičke muzike i zvučne umetnosti u Buržu (2008) – Trivijum, instrument i elektronika.