Tatjana Milošević rođena je 1970. godine u Vranju. Diplomirala je i magistrirala na odseku za kompoziciju i orkestraciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića. Na istom fakultetu radi kao asistent na katedri za kompoziciju i orkestraciju. U toku studija usavršavala se na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu: Kurs elektro-akustične muzike (Marko Stropa) i kurs kompozicije (Ligeti) na Internacionalnom Bartok seminaru u Zombateju,  Mađarska;  letnji kurs za mlade kompozitore, Kazimjerž Dolni, Poljska (Luis Andrisen, Kšištof Penderecki); letnji kursevi za novu muziku, Darmštat, Nemačka, (I. Pag-Pan, B. Fernihju, K. Štokhauzen); Internacionalni susret mladih kompozitora, Apeldorn, Holandija, (L.Andrisen, M. Pading, S. Martland); Međunarodni kurs za modernu muziku i ples Mixed Emotion, 2000, Arnhem, Holandija; Internacionalna akademija za novu muziku i audio-umetnost, Tirol, Austrija, 2000. (B. Šefer). Godine 2001. učestvovala je u multimedijalnom projektu u organizaciji Fort asperen i UNESKO- a sa elektronskom kompozicijom Tribute to Fort Honswijk 2001.

Kompozicije su joj izvođene na mnogim značajnim festivalima i koncertima savremene muzike u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Španija, Ukrajina, Poljska, Mađarska, Francuska, Italija, Holandija, SAD, Danska). Sarađivala je sa renomiranim ansamblima i izvođačima kao što su Het trio (Holandija), De Ereprijs (Holandija), Creo (SAD), Intercontemporain (Francuska)…

Godine 1997. predstavljala je Jugoslaviju na svetskim muzičkim danima u seulu kompozicijom Sjaj Betelgeza ili tajna crvenog džina.

Godine 2002. godine na konkursu Akademije plesa Arnhem izabrana je da napiše balet koji je pod nazivom CoinciDance izveo kamerni ansambl De Ereprijs iz Apeldorna (Holandija) u teatru Schouwburg u okviru festivala Groeten uit Arnhem. Iste godine, na Bemusu, Zagrebački klavirski trio izveo je njenu kompoziciju Spyro. Dobitnik je Nagrade 7. septembar grada Vranja za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i kulture za 1994. godinu, treće nagrade na IV Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu (1995), Druge nagrade na Internacionalnom takmičenju studenata kompozicije Gradus ad Parnassum u Kijevu (1995), Prve nagrade na 7. Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu u kategoriji studentskih kompozicija (1998), Mokranjčeve nagrade Fakulteta muzičke umetnosti (2003).

- Sjaj Betelgeza ili tajna crvenog džina

Delo je inspirisano hladnom gigantskom zvezdom, drugom po sjaju u sazvežđu Orion na severnom nebu. Usled treperenja Betelgez zrači najrazličitije nijanse narandžaste i crvene boje koje se smenjuju vrlo brzo jedna za drugom. Kada bi naše oči postale osetljive za ovu vrstu zračenja, bili bismo očarani novim i neobičnim izgledom Betelgeza. Muzički materijal kompozicije personifikuje ovo spektralno treperenje, a muzički tok polazi od fenomena nepravilnih, ali predvidivih perioda promena sjaja koji nastaju usled pulsiranja Betelgeza.