Sesilija Ardito (Argentina, 1966) je studirala muziku na Konzervatorijumu Huan Agire, CEAMC i UNQUI u Argentini i na Konzervatorijumu u Amsterdamu. Pohađala je i privatne časove kod Gabrijela Valverdea i Marijana Etkina, a muzičku analizu kod Margarite Fernandes, Herarda Gandinija i Fransiska Krefla. Pisala je muziku za muzičke predstave i video animaciju. Dobitnica je nekoliko nagrada: Prve nagrade na konkursu CCRR-CEAMC 1996, Buenos Aires No Duerme 1998, Concurso Radio Clasica 2000, Kompozitorski konkurs BAC-Arditti gudački kvartet 2000, stipendija Antorchas 2002. i Nagrada Nacionalnog fonda za umetnost 2002. Njena muzika je bila izvođena na međunarodnim festivalima i seminarima, kao što su Buenos Aires No Duerme, Argentina; Međunarodni forum o savremenoj muzici (Tambuko, Meksiko); Univerzitet u Bafalu (SAD); MATA festival Njujork, Međunarodni kompozitorski seminar Bozvil, Švajcarska; YO! Međunarodni operski festival u Utrehtu. Jedan je od osnivača asocijacije LV, koja premijerno izvodi dela latinoameričkih kompozitora, kao i Sound Foruma, koji se odvija svakog meseca u Amsterdamu. Njena najnovija dela su u oblasti istraživanja muzičkog teatra.

Gespleten piano (Split piano)

Ovaj projekat se sastoji iz niza dela u kojima je klavir metaforično „isečen na komade“. Drugačija muzika je pisana za razne delove „rastavljenog klavira“: lampu, pedale, jednu ruku, dirke, žice, drvo, itd.

Licht

Je niz od tri kompozicije za jednu ruku, sijalicu i zvučne objekte. Ovi mali komadi su zamišljeni kao kratki animirani filmovi, inspirisani animatorskim tehnikama Normana Meklarena.

    1. Licht – svetlo
    2. Knipoog – treptaj
    3. Straal – zrak