Vladimir Korac

Vladimir Korać (1986, Srbija). Studije kompozicije (osnovne i master) završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Hofmana. Na istom fakultetu trenutno završava doktorske studije u klasi prof. Zorana Erića i radi kao asistent.
Kompozicije su mu izvođene u Srbiji, Austriji, Švajcarskoj, Španiji, Grčkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na festivalima, kao što su ISA Prag-Wien-Budapest, Izlog suvremenog zvuka (Zagreb), Vienna International Saxfest, Međunarodna tribina kompozitora (Beograd) i Sarajevo Sonic Studio.
Usavršavao se na brojnim kursevima u zemlji i inostranstvu, neki od njih su International Summer Academy Prague-Vienna-Budapest, Internationale Ferienkurse Für Neue Musik Darmstadt, Impuls. 10th International Ensemble and Composers Academy for Contemporary Music, Delian Academy for New Music. Radio je sa renomiranim kompozitorima kao što su Filip Manuri, Georgis Apergis, Mark Andre, Eno Pope, Sajmon Stin-Andersen, Ričard Baret, Rafael Sendo i dr.

Umbra za kontrabas i harmoniku (2017). „Umbra” (od lat. umbra – „senka”) predstavlja unutrašnji i najtamniji deo senke, gde je izvor svetlosti kompletno blokiran okluzivnim telom.
Posmatrač u umbri doživljava potpuno pomračenje.”