Svetlana Savic

Svetlana Savić (1971, Srbija) na Katedri za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu radi od 1999. godine, a kao vanredni profesor od 2015. godine. Od 2011. godine godine predaje na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta Umetnosti u Beogradu.
Svetlana Savić je dobitnica Mokranjčeve nagrade za 2014. godinu, za kompoziciju Zarobljena za ženski hor i elektroniku. U izboru časopisa Muzika Klasika nagrađena je kao kompozitor godine 2016. za kompoziciju O vukovima i vozovima za mecosopran, električno violončelo i klavijaturu. Tokom studija osvojila je dve nagrade na Međunarodnoj tribini kompozitora i nagradu iz fonda Vasilije Mokranjac 2001. godine.
Njene kompozicije su izvođene na festivalima i koncertima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Litvaniji, Danskoj, Rusiji, Izraelu, SAD, Japanu, Južnoj Africi… Sarađivala je sa renomiranim izvođačima, ansamblima i orkestrima kao što su Beogradska Filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Akademski hor Collegium musicum, BGO Dušan Skovran, Gudači Svetog Đorđa, Ansambl za novu muziku, Ansambl Gradilište, Ansambl Metamorphosis i drugi.

Skerco za fagot i živu elektroniku posvećen je Goranu Marinkoviću. Prvi put je izveden na festivalu ReConstruction, u aprilu 2017. godine u Beogradu.