Vladimir Korać

Vladimir Korać (1986, Srbija) završio je studije kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Srđana Hofmana, a na istom fakultetu potom završava i doktorske studije u klasi Zorana Erića. Trenutno je zaposlen kao docent na Katedri za kompoziciju i orkestraciju. Bio je polaznik majstorskih kurseva i radionica KompArt, Međunarodna letnja akademija Prague-Vienna-Budapest, Sarajevo Sonic Studio, Donaueschinger Musiktage, Internationale Ferienkurse Für Neue Musik u Darmštatu, Synthi100, Sonemus; Delian Academy for New Music, na kojima se usavršavao kod renomiranih kompozitora kao što su Najdžel Ozborn, Filip Manuri, Rafael Sendo, Mark Andre, Pjerluiđi Bilone, Žorž Apergis, Eno Pope, Sajmon Stin-Andersen, Ričard Beret i drugi. Kompozicije su mu izvođene u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Austriji, Švajcarskoj, Španiji, Slovačkoj, Grčkoj, Iranu; na festivalima Izlog suvremenog zvuka, Vienna International Saxfest, The 18th World Saxophone Congress; Međunarodna tribina kompozitora, Tehran International Electronic Music Festival itd.

O delu

Kompozicija Phase Two komponovana je kao porudžbina Beogradskog trija. Početna tačka u procesu nastanka dela bilo je usnimavanje različitih semplova od instrumenata ansambla koji će putem spektralnih analiza dati osnovni gradivni element za kreiranje akustičkog sloja kompozicije, a ujedno će poslužiti i kao materijal za izgradnju elektronskih instrumenata i/ili fixed media segmenta buduće kompozicije.

Ozvučen ansambl svojim tretmanom i tehnikama sviranja briše slušne granice izmedju onoga šta je akustički, a šta elektronski sloj kompozicije. Sa istim ciljem komponovan je i elektronski part koji se gradi u realnom vremenu od signala koji dolazi od ansambla i od fixed media sekvenci, oblikovanih od ranije usnimljenih segmenata kompozicije koje izvodi klavirski trio.