Pak Hei (Alvin) Leung

Pak Hei (Alvin) Leung rođen je i odrastao u Hong Kongu. Njegove kompozcije izvođene su u okviru festivala VIPA Festival 2023, June in Buffalo 2023, CMS Great Lakes Conference, SPLICE Institute, EMM, ICMC, SCI National Conference, NSEME, Hong Kong Contemporary Music Festival, SCI Summer Student Mixtape, Charlotte New Music Festival i drugima.

Alvin trenutno pohađa doktorske studije kompozicije na Univerzitetu Severnog Teksasa. Master diplomu stekao je na Državnom univerzitetu u Bouling Grinu, a diplomu osnovnih studija muzike na Kineskom univerzitetu Hong Konga (CUHK). Njegovi najznačajniji profesori bili su Džozef Klajn, Kirsten Sorijano, Panajotis Kokoras, Merilin Šrud, Kristofer Dic, Mikel Kun i Vendi Van-ki Li.

O kompoziciji

Awakening, or Dreaming, as Chuang Tzu, or a Butterfly [Budeći se, ili sanjajući, kao Čuang Cu, ili kao leptir], za klavir

Jednoga dana, drevni kineski filozof Čuang Cu sanjao je da je postao leptir. Leteo je sa uživanjem i bio je potpuno siguran da je zaista leptir. Onda se probudio i shvatio da je, ipak, Čuang Cu. Ali onda se zapitao: da li je on Čuang Cu koji sanja kao leptir, ili leptir koji sanja kao Čuang Cu?