Duo Sorin Romanesku & Irinel Angel (Rumunija) predstavnik je rumunske eksperimentalne muzike. Poznati su kao promoteri alternativne estetike, smelih, inovativnih i originalnih ostvarenja. Kompozitori i izvođači svoje muzike, Sorin Romanesku i Irinel Angel stvorili su i izveli brojne eksperimentalne performanse kao što su: Magic, Shopping in ParadoXphere, Talking to my Fears, Rebirth, LoveBubbleStory, Variations on Flase Themes i Neke  druge iluzije, razvijajući lični put zasnovan na njihovim zajedničkim idejama, radoznalosti, spontanoj hemiji i izazovnim stavovima. Projektom Vortando otvorili su „vrata“ muzike unutrašnjeg sveta, svirajući povezanih očiju unutar interkativnog „Egoktopusa“ – vizuelnog koncepta i instalacije – dela rumuske umetnice Raluke Gideanu.

Sorin Romanesku studirao je kompoziciju na Nacionalnom univerzitetu za muziku u Bukureštu i džez na Muzičkoj akademiji „Titu Majoresku“ u Bukureštu. Svira džez, improvizacijsku muziku, savremenu akustičnu i eksperimentalnu muziku u Rumuniji i inostranstvu. Nastupao je sa poznatim umetnicima i ansamblima. Dobitnik je nagrade za najboljeg rumunskog džez muzičara 2008. godine koju dodeljuje Muzza fondacija i Udruženje rumunskih kompozitora.

Irinel Angel (1969), rumunska kompozitorka, pijanistkinja i improvizator. Njene aktivnosti posvećene su eksperimentalnoj muzici. Kompoziciju je studirala sa Oktavijanom Nemeskuom (Octavian Nemescu) na Nacionalnom univerzitetu za muziku u Bukureštu. Godine 1996. je diplomirala, a zvanja mastera i doktora kompozicije stekla je 1997, odnosno 2003. godine. Među brojnim priznanjima izdvajaju se: prva nagrada Rumunskog radija (1998 za Mondes Impossibles I), četiri nagrade Udruženja rumunskih kompozitora (1998, 1999, 2002, 2004) i nagrada Rumunske akademije nauka i umetnosti (1999). Bila je i rezidentni kompozitor u Belgiji (2000) i stipendista Ernst von Siemens Musikstiftung-a (2002). Dobitnica je Uchimura nagrade Internacionalnog teatarskog instituta/UNESCO za scensku muziku (2002, u saradnji sa kreativnim timom The Bloodied Lovers), nagrade časopisa Actualitatea Muzicala iz Bukurešta (2003, za rad sa Pro Contemporania grupom), stipendije Camajani Njujorškog univerziteta (2003) za predavanja i International New Music Consortium Award u Njujorku (2003, za rad u svim područjima nove muzike). Dela su joj izvođena u Albaniji, Belgiji, Nemačkoj, Izraelu, Italiji, Japanu, Kanadi, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji, Švedskoj, Švajcarskoj i u SAD i emitovana su širom sveta.

Vortando
Muzički koncert unutrašnjeg sveta  u izvođenju Dua Sorin Romanescu & Irinel Anghel
Vizuelni koncept & Instalacija – Raluka Gideanu
Irinel Angel – glas, klavijature
Sorin Romanesku – električna gitara