Vang DanHong (Kina) je mlada kineska kompozitorka koju nazivaju „najtalentovanijom mladom kompozitorkom u Kini”. Kao predstavnica nove kompozitorske generacije često dobija pozive od domaćih i inostranih simfonijskih orkestara i orkestara sa nacionalnim kineskim instrumentima i poverenje da će napisati izvanredna dela. Njene kompozicije uključuju orkestarsku muziku sa nacionalnim instumentima – Juanšan Janmiao, Juedui Kolianhuan, Ksuancai Jiangnan, Bainien Suiksiang, Kvuinge Manvu, Danhuang Menghuan; kamernu muziku sa nacionalnim instrumentima – Dongan Tanbo, Fengu Juanksiang, Feikui, Ksihou, Meibian Simeng; plesnu dramu Igra iz 1935; i orkestarsku muziku Ksiaujan Ruhong, Ruiksiang Ksuanfu.

Sanjarenje pokraj rascvetale šljive (trajanje 8’25). Za vreme dinastije, komad Paviljon božura čuvenog dramskog pisca Tanga Ksiancua (1550 – 1616), ispričao je ljubavnu priču o Duu Liniangu and Liu Menmei, koji su se suočili sa otporom nemilosrdnog feudalnog društva smelo mu se suprotstavivši i izborivši svoju slobodu da vole. Komad je kritikovao hipokriziju i surove zakone feudalnog društva da bi „spasao nebeske principe, i ugasio ličnu žudnju”.

Kroz četiri sna prikazano je ljubavno iskustvo heroine, i kompozitorka koristi ovaj način da odslika konflikt između romantičnih ideala i grube stvarnosti.  Tang Ksiancu i Šekspir iz vremena engleske renesanse su pisali komade u isto vreme pokazujući da su i istočni i zapadni pogled na svet slavio potragu za ljudskim duhom.

Kamernu verziju kompozicije Sanjarenje pokraj rascvetale šljive napisala je izvrsna savremena kompozitorka Vang Danhong. Tradicionalne materijale je preuzela iz kineske Kunku opere i kombinovala ih sa modernim pogledima da bi interpretirala četiri fantazije opisane u Paviljonu božura.

Postoje u životu neke predodređene veze,
U neočekivanom susretu i sa tihim osmehom,
Ugledamo to lice naše sudbine.
U prošlom vremenu i prostoru,
I verovatno u drugom životu,
Ćutljivi smo i živahni, ispunjeni prazninom ali stvarni.
„Zašto ljubav koju osećamo u snovima ne može biti stvarna?
Zbog toga su mnogi izgubljeni u svojim snovima”.