Svetlana Savić

Svetlana Savić (1971, Srbija) radi kao vanredni profesor za užu umetničku oblast Kompozicija, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2011. godine godine predaje na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta Umetnosti u Beogradu.
Dobitnica je Mokranjčeve nagrade za 2014. godinu, za kompoziciju Zarobljena za ženski hor i elektroniku. Tokom studija je osvojila dve nagrade na Međunarodnoj tribini kompozitora i nagradu iz Fonda Vasilije Mokranjac 2001. godine. Dobitnica je stipendije Vlade Republike Srbije 2002. godine.
Njene kompozicije su izvođene na festivalima i koncertima u Srbiji, Republici Srpskoj, Izraelu, Austriji, Litvaniji, Rusiji, SAD, Japanu, Južnoj Africi, Namibiji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj. Sarađivala je sa renomiranim izvođačima, ansamblima i orkestrima kao što su Beogradska Filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Akademski hor Collegium musicum, BGO Dušan Skovran, Gudači Svetog Đorđa, Ansambl za novu muziku, Ansambl Gradilište, Ansambl Metamorphosis, BKO Ljubica Marić, trio Pokret, Fujita trio i drugi.

Kompozicija Godzila za mecosopran i harmoniku, na stihove pesme Jelene Marinkov (zbirka Sugarfree), pisana je za Anu Radovanović i premijerno je izvedena na Festivalu ReConstruction2, 14. februara 2019. godine.