Teodora Stepančić

Teodora Stepančić (Srbija/SAD) je kompozitorka i pijanistkinja. Živi u Bruklinu gde kreira i organizuje Piano+ i SharedSpace, dve serije koncerata fokusirane na dela koja govore prigušenim glasom koji ne privlači pažnju na sebe, već neguje darežljivost, intimnost i duh zajednice. Njena muzička delatnost je usko povezana sa socijalnom aktivnošću. Provodi vreme sa umetnicima iz raličitih sredina, u osmišljavanju koncerata i stvaranju muzike gde su svi učesnici jednaki, kompozitori, izvođači, slušaoci, i gde se umetničko delo rađa i postoji bez očekivanja i predrasuda.
Studirala je klavir i kompoziciju u Beogradu i Hagu. U Njujorku je osnovala grupu LCollective i Love Records, pijanista je holandskog ansambla Modelo62 i deo Stepančić.Gidron dua (ambientalni dj, casio klavijature i elektronika). Neki od projekata uključuju nastupe na Klangraumu (Dizeldorf), DogStar (Losanđeles), Conversations (Kanada) i Chances&Circumstances (Njujork), turneje u Švajcarskoj, Nemačkoj, SAD i Holaniji, CD izdanja na Another Timbre, World Editions, Dumpf i Indexical, i tekstove za Kunstmusik and Standing Waves.

Klarinet Br.__ je kolekcija neograničenog broja kompozicija za klarinet. Nova verzija kompozicije se piše svakome ko želi da izvodi ovo delo. Sve verzije dele istu formu i generalna trajanja i mogu se izvoditi samostalno, kao i u raznim kombinacijama: duo, trio, kvartet, pa sve do neograničeno velikog ansambla klarinetista. Kao solo, svaka individualna verzija ove kompozicije ima svoj jedinstveni identitet, intervalske i harmonske strukture. Kada se izvodi istovremeno više njih, rezultat je sličan tome kada bi neko nacrtao nešto na providnom papiru, pa to ponovio više puta na novim papirima, i onda sve crteže stavio jedne preko drugih. Originalna slika je izobličena, linije postaju mutne, a izmešteni elementi stvaraju nove oblike.