Predrag Radisavljević

Predrag Radisavljević (1993, Srbija) diplomirao je na Odseku za kompoziciju, u klasi Branke Popović, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Os­nov­ne i master studije na Odseku za harmoniku za­vr­šio je u klasi Miljana Bjeletića na Fakultetu umetnosti u Nišu. Trenutno je student druge godine master studija Muzička režija, master studija Kompozicije i doktorskih studija Digitalnih umetnosti. Od 2020. godine je radio kao saradnik u nastavi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beograd, a od 2022. godine je asistent na Katedri za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Kao kompozitor i orkestrator sarađivao je sa Kamernim orkestrom Šlezinger, Simfonijskim orkestrom Grada Niša, Akkordeonorchester-Unterpfaffenhofen Munchen, Kamernim orkestrom Montenegrini, Akademskim orkestrom harmonika Grada Kragujevca, zatim, sa Vlatkom Stefanovskim, Kamernim Triom Anima, Kamernim kvartetom Ramonda Serbica, Kamernim ansamblom Art Family. Kao kompozitor i producent je učestvovao na mnogim filmskim i pozorišnim projektima u okviru produkcija institucija kao što su Knjaževsko srpski teatar Joakim Vujić u Kragujevcu, Narodno pozorište u Beogradu, RTS i FDU, Kombank dvorana, Zgrada opere u Dohi (Katar), Sava Centar u Beogradu itd.

Njegova dela izvođena su u Srbiji, Španiji, Kataru, Slovačkoj, Kanadi, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori.

Kao kompozitor deo je internacionalnog projekta #synergy, koji je kofinansiran iz programa Kreativna Evropa. Kao kompozitor i dirigent nastupio je na 68. Splitskom ljetu na premijeri multimedijalnog projekta The Stranger Within za harmoniku, kamerni orkestar, animaciju i svetlo.

O delu

Schizophrenia za violončelo i harmoniku pripada ciklusu kompozicija inspirisanim mentalnim poremećajima koji se javljaju kod ljudi.

Šizofrenija je mentalni poremećaj koji se karakteriše naglim prekidom misaonog procesa i veoma emotivnom reakcijom.