Miharu Ogura

Pijanistkinja i kompozitorka Miharu Ogura (1996) trenutno živi u Frankfurtu. Njena međunarodna karijera dobila je zamah nakon što je osvojila sedam nagrada, uključujući nagradu za kompozitore „André Chevillon – Yvonne Bonnaud” na Međunarodnom takmičenju pijanista u Orleanu, 2018. godine. U okviru koncertnih turneja i projekata nastupala je u mnogim evropskim zemljama i na festivalima kao što su Darmstädter Ferienkurse, ManiFeste, Klangspuren Schwaz, Festival Mixtur, Mo­no­piano Festival i drugi. Njen prvi CD Ogura Plays Stockhausen objavila je kompanija thanatosis u februaru 2023. godine. Njene kompozicije izvodili su profesionalni muzičari kao što su Trio Estatico, Duo Celner–Roš, Frančesko Tristano, Jonas Olson i drugi.

Osnovne studije završila je na Muzičkom koledžu Toho u Tokiju (Toho College of Music), gde je studirala klavir u klasi Jumiko Meguri, a kompoziciju u klasi Masahira Išidžime. Od 2019. godine pohađa postdiplomske studije Konzertexamen na Visokoj školi za muziku i izvođačke umetnosti u Frankfurtu, u klasi Florijana Helšera.

O kompoziciji

Komad Zerfließen… [Rastvoriti…] govori o raspadanju. O vremenu, koje želi da stvori nešto smisleno, ali se topi uzalud… Da li bi raspadanje moglo da proizvede nešto bogatije?